Remonthagens Lekplats

Remonthagens Lekplats

Området:
Remonthagen ligger i Jägersro Villastad som är ett delområde i Öster (fd Husie). Det är mest villor från 1960-talet kring lekplatsen. Området ligger öster om Agnesfridsvägen, mellan Jägersro travbana och Amiralsgatan.

Lekplatsen:
Detta är en områdeslekplats med en åttakantig sandlåda som har ett träbord, sex gungor varav två för bebisar, ett gungdjur, en rejäl klätterställning, liten inte-röra-marken-bana och en liten snurrkarusell för fyra. Lekplatsen är omgiven av grönt fält och buskar vilket ger ett skyddat intryck, för den som vill sitta finns det bänkar.

Vi tycker:
Att detta är en okej lekplats där den största attraktionen är klätterställningen och den omgivande naturen. Du måste också verkligen veta var lekplatsen ligger för att hitta hit eftersom, särskilt sommartid, buskar och träd gör den omöjlig att se på håll. Vilket skapar mystik till lekplatsen och ger upphov till spännande lekar. Det ena ger det andra, helt enkelt.

Vad vi vill ha där:
Cykelparkering.

Hitta hit:
Cykel. Cykelvägen, Rosengårdsvägen, mellan Almgården och Husie Sporthall går precis förbi lekplatsen som ligger ungefär där Ponnygatan slutar.
Buss 31 mellan Lindängen och Mellersta Hamnen och buss 33 mellan Ön och Värnhem stannar vid hållplats Jägersro Villastad som ligger cirka 100 meter från lekplatsen. Följ cykelvägen, Rosengårdsvägen, i riktning mot travbanan, följ den förbi den kraftiga vänstersvängen och ungefär där Ponnyvägen slutar ligger lekplatsen på din högra sida.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lekplatsen har besökts 20120626

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.