Fruktlekplatsen

 

Fruktlekplatsen

Området:
Fruktlekplatsen ligger i Käglinge som är ett delområde i Söder (fd Oxie). Det är mest villor och radhus från 1980-talet och framåt kring lekplatsen. Området ligger söder om Galgbacksvägen där Söderslätt börjar.

Lekplatsen:
Detta är en temalekplats med en mångkantig sandlåda som har ett träbord, två gungor varav en för bebisar dessutom en kompisgunga, ett gungäppel, en fjädergungställning för fyra, en rejäl klätterställning och en stor lekbanan. Lekplatsen är omgiven av fruktträd och bärbuskar och bänkar för den som vill sträcka på tårna.

Vi tycker:
Detta är en ganska liten lekplats för att vara en temalekplats. Men med fina omgivning, särskilt på våren när alla träden där blommar. Precis bredvid lekplatsen växer höga buskar tätt, tätt och bildar en spännande tunnel som gjord för lek. Bananen är annars mest uppseendeväckande och klätterställningen lite smårolig. Finns fina möjligheter till vidareutveckling här.

Vad vi vill ha där:
Cykelparkering och fruktrikare innehåll.

Hitta hit:
Cykel. Cykelvägen mellan Käglingevägen och Rönnebäcks golfbana, längs Törringevägen går precis förbi lekplatsen. Sväng från Törringevägen in på Louisedalsvägen och fortsätt på den tills du ser lekplatsen på höger sida.
Buss 32 mellan Östra Hamnen och Käglinge och buss 144 mellan Malmö C och Trelleborg stannar vid hållplats Törringevägen som ligger en liten bit från lekplatsen. Följ Törringevägen och sväng vänster in på Louisedalsvägen och fortsätt sedan på den tills du ser lekplatsen på höger sida.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lekplatsen har besökts 20140422

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.