Teaterlekplatsen

Teaterlekplatsen

Området:
Teaterlekplatsen ligger i Pildammssparken som är ett delområde i Innerstaden (fd Västra Innerstaden). Lekplatsen ligger i parkens östra del på samma plats som Långa lekan låg på. Parken ligger kring Pildammarna som var Malmös vattenreseroar på 1600-talet slut och pilträden planterades för att förstärka dammens skyddsvallar. På 1900-talet byggde man samman dammarna till en. Området avgränsas av John Ericssons väg, Roskildevägen, Carl Gustafs väg och Pildammsvägen.

Lekplatsen:
Detta är en temalekplats där lekfantasin är i centrum med en röd gångbana som binder samman de olika lekplatsdelarna. Där finns en sandlåda som har snurrbord, sex gungor varav tre för bebisar, tre gungdjur, efter entrén ligger ett litet biljetthus, därefter nedsänkt ligger den stora scenen med gradäng för åskådare, sedan finns en bit bort en roterande scen, studsmatta, träfigurer, trähattar man kan smyga in i, gigantiska hattaskar i trä och en scen med flyttbar kuliss. För hungriga finns många bra bord att sitta vid och njuta av medhavd picknick.

Vi tycker:
Att här kan man leka länge, typ superlänge. Detta är verkligen en lekplats där den egna fantasin sätter gränser för hur mycket leken kan utvecklas. Så, låt föreställningen börja.

Vad vi vill ha där:
Alltid fint lekväder.

Hitta hit:
Cykel. Cykelvägen mellan Slottsparken och Södervärn längs Carl Gustafs väg passerar förbi lekplatsen, sväng in på Baltiskavägen och direkt höger så ser du cykelställen som tillhör lekplatsen.
Buss 1 mellan Elinelund och Kristineberg stannar vid hållplats Carl Gustafs väg som ligger knappt 100 meter från lekplatsen. Följ vägen sväng av till höger in i parken och efter några meter ser ni lekplatsen på höger sida (lekplatsen ligger parallellt med Carl Gustafs väg).

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lekplatsen har besökts 20140703

Annonser

3 tankar om “Teaterlekplatsen

  1. Igår har jag och min son varit första gång på Teaterlekplatsen. Den är jätte fin. Men det finns massor råttor där. De har också tagit en bulle från barnvagnen. Jag tycker att det är äckligt att de springer fritt på lekplatsen mitt på dagen utan rädsla bland barn…

      • Jag anmälde faktiskt om det till Malmö stad igår. De skrev til mig att de är medvetna om problemet och har pågående åtgärder. Jag har också pratat med andra mammor om det. Som jag förstått problemet har funnits för längesedan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s