Manetplans Lekplats

Området:
Manetplan ligger i Eriksfält som är ett delområde i Söder (fd Fosie). Det är mest villor och radhus från ganska tidigt 1900-tal och framåt kring lekplatsen. Området ligger söder om Eriksfältsgatan, mellan Trelleborgsvägen och Munkhättegatan.

Lekplatsen:
Detta är en närlekplats med en sandlåda som har ett bord, två gungor (en gunga saknas) varav ingen för bebisar, ett gungdjursstol, ett tågbiljettsbås och ett tågsätt med perrong på båda sidorna. Kan nämnas att en gång i tiden gick en järnväg förbi lekplatsen så lektågsättet står historiskt rätt. Lite fascinerande att tåg tuffade på Falsterbobanan genom den täta bebyggelsen.

Vi tycker:
Att detta är en ganska gullig närlekplats omgiven av syrenbuskar. Loket, vagnarna, perrongen och biljettbåset bidrar till tåglekar och det gör att vi stannar ganska länge på denna lilla lekplats och drömmer om destinationer både i verkligheten och i fantasin.

Vad vi vill ha där:
Cykelparkering.

Hitta hit:
Cykel. Cykelvägen mellan Kullavången och Heleneholm längs Manetstigen/Manetgatan/Linjegatan/Heleneholmsstigen (samma sträcka som byter namn) går precis förbi lekplatsen vid Manetgatan.
Buss 2 mellan Lindängen och Västra Hamnen stannar vid hållplats Vandrarhemmet som ligger några tuff-tuff skutt från lekplatsen. Från Eriksfältsgatan, sväng in på Fosievägen och sedan höger in på Manetgatan. Lite till vänster ser du nu lekplatsen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lekplatsen har besökts 20120522 och 20150612

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s