Sollekplatsen

Området:
Sollekplatsen ligger i Varvsparken, Västra Hamnen som är ett delområde i Norr (fd Centrum). Framför allt är det fin utsikt mot Turning Torso vid lekplatsen. Det är mest flerfamiljsbostäder från 00-talet och framåt kring lekplatsen. Området ligger mellan Citadellsvägen och Öresund.

Lekplatsen:
Detta är en temalekplats med rutschkanor, gungdjur, en stor solboll som du kan klättra upp i och åka ner via någon av dess rutschkanor, solar och massor med annat som ska hjälpa till att med fantasins hjälp förflytta sig genom solsystemet. Och kanske vidare ut i universum?

Vi tycker: 
Att detta är en ganska fantastisk plats. Det är svårt att beskriva alla delar av lekplatsen men tillsammans gör den att leken kan hålla på väldigt länge. Packa en rejäl picknick för här vill alla vara länge.

Vad vi vill ha där:
Alltid bra lekväder

Hitta hit:
Cykel. Cykelvägen mellan Västra Hamnen Skola och Einar Hansens Esplanad längs Flaggskeppsgatan passerar förbi Sollekplatsen (som lägger ganska nära Einar Hansens Esplanad).
Buss 2 mellan Lindängen och Västra Hamnen stannar vid hållplats Scaniabadet som ligger en liten bit från lekplatsen. Gå mot Turning Torso och sväng (innan du når till byggnaden) höger in på Flaggskeppsgatan. Fortsätt på den tills du ser lekplatsen på din högra sida.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lekplatsen har besökts 20120427 och 20150409 och 20150629
Här kan du läsa mer om Sollekplatsen på Malmö stads sida.

Annons

1 tanke på “Sollekplatsen

  1. Pingback: Kappseglarens Lekplats | Lekplats Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.