Södra Tyelseparkens Lekplats

Området:
Södra Tyelseparken ligger i Tygelsjö som är ett delområde i Väster (fd Limhamn-Bunkeflo). Tygelsjö by har funnits sedan medeltiden och är numera en förort till Malmö. Det är mest radhus och villor från 70-talet och framåt kring lekplatsen. Området ligger väster om E6/E22 i Malmös södra delar.

Lekplatsen:
Detta är en områdeslekplats med en sandlåda som har ett träbord, tre gungor varav en för bebisar, ett gungdjur och en klätterborg.

Vi tycker:
Att det är en ganska liten områdeslekplats men ändå med charm. Bäst är klätterställningen men att få gunga i skydd av trädens skugga en varm sommardag är aldrig fel. Det grova gruset ger ett dammigt intryck vilket är synd. Lekplatsen ligger som en hemlighet inne i parken.

Vad vi vill ha där:
Cykelparkering och mindre damm.

Hitta hit:
Cykel. Cykelvägen mellan Sylgatan och Norra Banstorpsvägen, längs Tyelsestigen passerar förbi lekplatsen vid Vagnmakaregången.
Regionbuss 150 mellan Malmö C och Vellinge stannar vid hållplats Tygelsjö Fogsvansgatan. som ligger ganska nära lekplatsen. Följ Fogsvansgatan in i Tyelseparken och gå längs Tyelsestigen, där den möter Vagnmakaregången ligger lekplatsen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lekplatsen har besökts 20130807

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.