Om Lekplats Malmö

Det började i Lund. Jag var där med min dotter som började bli trött på att höra vuxna prata och längtade efter att få komma ut och busa på en lekplats. När jag frågade var det ingen som visste var närmsta plats för lek fanns och genom att chansa på en närbelägen park hittade vi dold bland buskarna både klätterställning och gungor. Men varför känner inte människor till var lekplatser finns?

Almviksparken20

Senare påbörjade jag en apputvecklarutbildning och bar med mig idén att skapa en app som gjorde att det gick att hitta den lekplats som låg närmast där man stod för tillfället. Men var skulle jag börja? Hur hittar man lekplatserna i Malmö? Hur många är de? Egentligen?

Efter att jag kontaktade Malmö Stad skickade de en lista på samtliga 220 lekplatser som då fanns i kommunen. Och därför började jag också involvera min dotter i arbetet att besöka och dokumentera samtliga lekplatser. Vi har nu besökt 238 av dem. Och inser att det åtminstone finns 240 lekplatser att besöka. Minst.

Altonaparken4

Ganska snabbt insåg jag att bildmaterialet skulle vara svårt att pilla in i en app. Det var väldigt mycket med tunga bildfiler. Därför började jag på min personliga facebook-sida en daglig bildtävling som heter: ”Var, i Malmö, leker Alva? Responsen blev fantastisk, även de som inte besökt eller varit i närheten av en lekplats på länge började gissa på vilken plats vi befann oss. För genom lekplatserna har vi upptäckt hela Malmö.

Nu delar vi med oss till alla leksugna i Malmö. Häng på.
/Bodil + Alva

Annonser

4 thoughts on “Om Lekplats Malmö

 1. Hej!

  Riktigt snygg och läsvärd blogg! Hittade den via tips från en vän nyss. Hur länge har bloggen funnits? Ser att ni besökt lekparkerna redan 2012, men inför starten av vår blogg googlade jag runt en heldel om lekparker, bloggar olch Malmö – men hittade inget liknande.

  Jag och min dotter har ju sedan en tid tillbaka ett liknande projekt på vår blogg. Så man kan säga att stans lekparker blir väl dokumenterade! Hehe.

  I allafall; keep up the good work, jag kommer fortsätta läsa er lekplatsresa – så är ni välkomna att följa vår också om ni vill.

  /Erik & Stella.

  • Tack. Tänkte på din blogg idag när vi var i Tygelsjö och Klagshamn. Efter att cyklat till alla platser har vi nu börjat fuska med tåg till Oxie och idag bil, visserligen miljövänlig. Först skulle det bli en app av projektet men sedan tog bildmaterialet över och slutligen började jag blogga och skaffade facebook-sida och twitterkonto och instagram. Instagramkontot lånar jag ut per vecka till andra igers och just nu är det Stockholm som blir skildrat från sin lekfulla sida.

   Bloggen har funnits sedan början av juni 2013. Typ två månader. Tycker det är roligt att läsa dina finurliga texter om lekplatserna. För Malmö Stad pushar mest för temalekplatser men sedan finns det också stadsdelslekplatser, områdeslekplatser och närlekplatser. Alla med rätt att leka på. (jag använder också de officiella byråkratmalmöitiska namnen på lekplatserna, tips till kommunen: ha namntävling)

   Självklart följer jag era lekfulla äventyr (en kompis tipsade mig)
   /Bodil & Alva

   • Haha. Ja. när vi nu betar av lekparkerna som ligger mer i periferin (tog tyvärr alla centrala i början) har vi också buss-fuskat nån gång, men i övrigt går faktiskt lådcykeln friskt än!

    Ja namnbristen på lekparkerna är synd. Stadsdelstävling för namn efterlyses indeed!

    Förresten; om ni vill posta en länk till vår blogg så skulle vi bli väldigt glada! Vi hjälper ju båda stadens alla föräldrar att hitta lekparksguldkorn.

    Vi ses online på mållinjen – lekpark no 220!! 🙂

   • Åh skulle gjort det i helgen men nu är det en post om lekparkmalmo, som även automatiskt publiceras på vår Lekplats Malmö facebbok-sida och på @lekplatsmalmo twitterkonto (full täckning med andra ord). Har du instagramkonto? (tycker även att malmö stad kan göra en bok med våra lekplatsbloggar, vilket jag tror många barnföräldrar skulle uppskatta. Sådetså) Hur många lekplatser har ni besökt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.