Lekplatskategorier

Malmö Stad har kategoriserat sina cirka 220 lekplatser i fyra olika typer: temalekplatser, stadsdelslekplatser, områdeslekplatser och närlekplatser. Hur hänger det ihop? Jo så här:

Temalekplatser:
Bondgardslekplatsen20
Är Malmö Stads lekplatsstolthet. De är alla unika och följer ett speciellt tema och ganska stora till storleken. Bilden ovanför är från Bondgårdslekplatsen. Finns cirka 20 stycken temalekplatser och alla har en egen webbsida. När du läser om lekplatser i Malmö är det ofta om just temalekplatserna men tänk på att det finns 200 lekplatser till.
http://www.malmo.se/Medborgare/Idrott–fritid/Ung-Fritid/Lekplatser.html

Stadsdelslekplatser:
Cronhielmsparken42
Nästan lika fina ska stadsdelslekplatserna vara, fastän de inte följer något tema utan ska vara stadsdelens stolthet. Även om det finns mycket variationer i storlek och underhåll brukar de flesta utmärka sig med lite högre kvalité på lekattraktionerna. Finns cirka 35 lekplatser i Malmö inom denna kategori.

Områdeslekplats:bagangen24
Den absolut vanligaste typen av lekplats i Malmö är områdeslekplatsen. Lite mindre än en stadsdelslekplats och inte lika roliga lekattraktioner. För det mesta. Det är väldigt stora variationer. Vilket kan hänga ihop med vilket område lekplatsen ligger i, hur mycket leksugna som bor där och hur gammal den är eller blev senast renoverad. Barnkullar tillkommer och barnkullar flyttar. Inget område förblir sig likt enbart leklusten består.

Närlekplats:Bergdala8
Ska vara de allra minsta lekplatserna i Malmö och förse de leklystna i närområdet, vanligtvis ett villaområde, med förströelse. I alla fall var det tänkt så. Överensstämmer inte alltid med verkligheten. Därför, när vi skriver att en områdesplats är liten eller att en närlekplats är stor är det utifrån dessa normer de beräknas.

Det viktigaste är att du är ute och leker och har roligt, inte storleken på lekplatsen.

Annonser

1 thought on “Lekplatskategorier

  1. Ping: Vänskapsparkens Lekplats | Lekplats Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.