Lekplatssafari

Har du någonsin funderat på att göra en lekplatssafari? Vet du vad det är?

Jo, det är bästa sättet att upptäcka Malmö, lära sig stadsgeografin samtidigt som du har kul genom att hitta till lekplatser du inte visste fanns. Ju mer leklust du har desto roligare blir det.  Och bloggen hjälper dig att finna lekplatser du tycker verka vara lekspännande.
Karta6

Hitta lekplatsen
Hur hittar man till lekplatsen? Jo, på http://www.malmo.se/karta hittar du samtliga lekplatser i Malmö eller genom kartan vi själv skapat med hjälp av Google Maps. Under ”Visa i kartan”  i Malmö stads karta väljer du Idrott & Fritid och klickar i lekplatser. Direkt ploppar alla lekplatser upp som små bruna romber på kartan. I vår karta har lekplatserna färger efter vilken lekplatskategori de tillhör och fungerar väldigt bra i appen för Google Maps. Bara att spara och ladda in sedan ser du i appen var den närmsta lekplatsen finns där du står.

Okej, nu ser du alla lekplatser men hur tar man sig dit och på bästa sätt? Jo, du kan välja ”Stadsplanering & trafik/Trafik & hållbart resande” i högermenyn och klicka i cykelvägar. Så gör vi och sedan tar vi ut en rutt med lekplatser vi vill besöka, skriver ner var de ligger och hur vi kan hitta dit. Försöker alltid också göra en bra blandning mellan närlekplatser, områdeslekplatser, stadsdelslekplatser och temalekplatser. Det blir mer spännande då.

Men det räcker inte. Det är lätt att cykla fel. Därför har vi alltid med oss Malmö Stads cykelkarta och sätter små stjärnor där lekplatserna finns. Sedan vi började med det här projektet i april 2012 har vi cyklat till nästan alla lekplatser utom till de som finns i Oxie, dit tog vi tåget.
Akersnas16
Men det finns fler sätt att ta sig runt. På bloggen kan du även se vilka lekplatser som ligger längs stadsbussarnas olika linjer, bra om man är flera som vill utforska lekmöjligheterna i Malmö. Eller har punktering eller ingen cykel.

Under kategorier, ganska högt upp i bloggens högermeny, väljer du buss och nummer. Genast kommer det upp lekplatser vi bloggat om som ligger längs vald linje. Bara att läsa och bli inspirerad. Gå gärna in på Skånetrafikens webbsida för information om busslinjer och -tider.

Några sista ord på vägen
Annat som är bra att tänka på inför lekplatssafarin: vatten. Fyll flaskan innan avfart. Om det är sol ska solskydd vara med och tänk på att även en soliga dag kan sluta i regn. Ju längre du är från centrum desto större chans att du inte snubblar på något fik. Därför är det bra att ta med en liten matsäck.
MidsommarängenSå? Vad väntar du på? Låt din leklust få upptäcka hela Malmö.

(delar av denna text har varit publicerad på Pedagog Malmö där vi var gästbloggare i juli 2013)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.