Karinsplans Lekplats

Karinslpan9

Området:
Karinsplan ligger i Eriksfält som är ett delområde i Söder (fd Fosie). Det är mest villor och radhus från från början av 1900-talet i området kring lekplatsen. Eriksfält ligger öster om Munkhättegatan, mellan Ystadvägen och Erikfältsgatan.

Lekplatsen:
Detta är en ganska stor närlekplats med sandlåda med träbord, ett gungdjur, fyra gungor varav två för bebisar, klätterställning med rutschkana, liten snurrkarusell och lekbåt. Dessutom finns bänkar och bord för den som vill pusta ut eller fika.

Vi tycker:
Att den här lekplatsen har mycket att erbjuda fastän den bara är en närlekplats. Dessutom finns här superskön underbar mjuk finkornig sand som kräver, om vädret tillåter, att du tar av dig skorna och vickar med tårna. Lekplatsen är omgärdad av björkträd vilket ger en lagom avskärmad känsla från omvärlden.

Vad vi vill ha där:
Cykelparkering.

Hitta hit:
Cykel. Cykelvägen längs Fosievägen i Eriksfält, sväng av på Elinsgatan som leder direkt fram till lekplatsen.
Buss 2 mellan Lindängen och Västra Hamnen och buss 8 mellan Kastanjegården och Västra Hamnen stannar vid hållplats Eriksfält som ligger knappt 100 meter från lekplatsen. Följ Eriksfältsgatan i riktning mot Mobilia, sväng vänster in på Karinsgatan och efter en liten stund ser du lekplatsen på vänster sida.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lekplatsen har besökts 20120522

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.