Midsommarängens Lekplats (Friluftsstaden)

Midsommarangen23

Området:
Midsommarängen ligger i Friluftsstaden i Fridhem som är ett delområde i Innerstaden (fd Västra Innerstaden). Friluftsstaden är ett unikt radhusområde som uppfördes av byggmästare Eric Sigfrid Persson under åren 1944- 48, där finns gemensamma grönområden och privata små trädgårdar. Området ligger norr om Köpenhamnsvägen, mellan Erikslust- och Limhamnsvägen.

Lekplatsen:
Detta är en områdeslekplats med en sandlåda som har ett träbord, fem gungor varav tre för bebisar, en gung-MC med sidovagn, två gungdjur, en klätterställning och en stor lekbil. Finns några bänkar att sitta på för den som vill det. Lekplatsen är lagom avskärmad med buskar runt den.

Vi tycker:
Att detta är en bra lekplats för små barn. För de större är det klätterställningen som är roligast. Buskarna ger lekplatsen en lagom skyddad och mysig känsla. Är du liten är här fantastiskt roligt är du större så kanske du vill ha lite mer lekattraktioner.

Vad vi vill ha där:
Cykelparkering.

Hitta hit:
Cykel. Cykelvägen mellan Ribbersborgsstranden och Pildammsparken, längs Köpenhamnsvägen går precis förbi lekplatsen vid Norra Klockspelsvägen.
Buss 3, Ringlinjen och buss 4 mellan Bunkeflostrand och Bernstorp stannar vid hållplats Erikslust som ligger en liten bit från lekplatsen. Följ Erikslustvägen mot Köpenhamnsvägen och sväng där höger, efter en liten stund ser du lekplatsen på höger sida.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lekplatsen har besökts 20120427 och 20130402

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.