Mariedalparkens Lekplats

Mariedalsparken

Området:
Mariedalsparken ligger i Malmöhus som är ett delområde i Norr (fd Centrum). Kring lekplatsen finns en park och en förskola. Området ligger mellan Mariedalsvägen och Kung Oscars väg nära Turbinen.

Lekplatsen:
Detta är en stadsdelslekplats med en sandlåda som har ett träbord, fem gungor varav två för bebisar och en kompisgunga, två gungdjur, en rejäl klätterställning, liten snurrkarusell, två stenhästar, ett lusthus och en stor lekbåt. Närhet till gräsmatta som lämpar sig väl för picknick dessutom finns bänkar att sitta på, om man vill.

Vi tycker:
Att detta är en ganska liten stadsdelslekplats men med rolig klätterställning och fint läge i parken. Det hade varit enkelt att utöka lekplatsen för att göra den mer attraktivt vilket är ett bra tips till Malmö stad för framtiden. Ska det vara stadsdelens stolthet kan man faktiskt kräva lite mer av lekupplevelsen.

Vad vi vill ha där:
Cykelparkering och mer och ännu roligare lekattraktioner.

Hitta hit:
Cykelvägen mellan Kronprinsen och Ribersborgsstranden längs Mariedalvägen går precis förbi lekplatsen.
Buss 3, Ringlinjen, stannar vid hållplats Ribershus som ligger cirka 100 meter från lekplatsen. Följ Tessinsväg mot Turbinen, väl i rondellen sväng höger upp på Mariedalssidan, gå längs parksidan av vägen och efter en väldigt liten stund ser du lekplatsen på vänster sida.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Lekplatsen har besökts 20120504 och 20140220

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.